Soundtracks.pl - Muzyka Filmowa

Szukaj w:  Jak szukać?  
 








Aby otrzymywać świeże informacje o muzyce filmowej, podaj swój adres e-mail:



Zapisz
Bartłomiej Gliniak01 Grudzień 2005, 15:30


Kompozytor, muzyk

Absolwent Akademii Muzycznej w Krakowie. Studiował grę na fortepianie, instrumentacje i kontrapunkt, a także kompozycje elektroakustyczne. W 1994 został laureatem międzynarodowego konkursu kompozytorskiego GMEB w Bourges we Francji. Za swoją muzykę do filmu "Mój Nikifor" w 2004 roku był nominoway do "Orła" - Polskiej Nagrody Filmowej.

Ma na swoim koncie również muzykę do spektakli teatralnych i filmów dokumentalnych.









Wybrana filmografia:

1999-2005 - Na Dobre i na Złe
2000 - Enduro Bojz
2000 - Noc Świętego Mikołaja
2000 - To My
2001 - Marszałek Piłsudski
2003 - Dotknij Mnie
2003 - Koniec Wakacji
2003 - Xero
2004 - City
2004 - Mój Nikifor
2005 - Komornik
2005 - Solidarność, Solidarność... (Krótka Historia Jednej Tablicy)
2006 - Palimpsest





Soundtracks.pl

© 2002-2020 Soundtracks.pl - muzyka filmowa.
Wydawca: Bezczelnie Perfekcyjni